Vragen

COVID-19
In verband met COVID-19 is het mogelijk dat de onderstaande informatie niet helemaal klopt of up-to-date is. Dit komt doordat wij niet met zekerheid kunnen zeggen of alles doorgaat. Desalniettemin geven we hieronder informatie ervan uitgaande dat het kamp zoals gewoonlijk plaats gaat vinden.

Gaat Kinderkamp in 2021 door i.v.m. COVID-19?
Wij gaan ervan uit dat Kinderkamp 2021 doorgang zal vinden. Hiervoor zullen we dus op een vergelijkbare manier als elk ander jaar gaan voorbereiden. Wij houden iedereen op de hoogte over de ontwikkelingen zodra wij zelf ook meer weten. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.

Wanneer is het kinderkamp?
Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus 2021.

Hoeveel kost het Kinderkamp voor mijn kind?
Deelname aan het kamp is vastgesteld op €20,- per kind. Daarnaast kan er voor € 10,- nog een shirt besteld worden.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind meedoen?
Basisschoolkinderen van groep drie tot en met groep acht mogen meedoen (wanneer ze na de zomervakantie naar groep 3 of de brugklas gaan zijn ze ook van harte welkom)!

Waar kan ik me aanmelden?
Vanwege het coronavirus gaan we dit jaar NIET langs de scholen. U kunt uw kind online opgeven op onze website.

Waar wordt het kamp gehouden?
In de Vennebulten (Schapendijk 3, Heelweg).

Blijven kinderen overnachten op het kamp?
Nee, kinderen fietsen ’s morgens vanaf de verzamelplekken naar het kamp en kunnen op diezelfde plekken ook weer worden opgehaald ’s middags.

Bij wie moet ik zijn voor vragen/problemen?
Hiervoor kunt u mailen naar kinderkampvennebulten@outlook.com, bellen (Koen van Lent 06 17722631) of tijdens de kampweek een van de kerngroepleden aanspreken.

Bij wie moet ik zijn voor vragen aan onze vertrouwenspersoon?
Hiervoor kunt u contact opnemen met Sanne Gregorowitsch (tel. 06 29028976).

Is er voldoende EHBO/BHV tijdens de kampweek?
Er zijn tijdens de kampweek voldoende vrijwilligers die in het bezit van EHBO, BHV en/of Reanimatie certificaten zijn.

Hoelaat en waar vertrekken de fietsgroepen?

Varsseveld Parkeerplaats Sporthal 8:30
Westendorp Cafézaal de Vos 8:15
Heelweg Het Buurtschapshuus 8:15
Lichtenvoorde St. Jorisschool, Waterhoen 1 8:15

Waar en hoelaat kan ik mijn kind afzetten in het geval dat ik ze zelf breng & ophaal?
De kinderen kunnen tussen 08:45 en 09:00 worden gebracht bij de aangegeven (Kiss & Ride) zone aan de achterzijde van de Schaapskooi (Schapendijk). De kinderen kunnen om 16:00 uur weer worden opgehaald. Een aanrijroute naar de Kiss & Ride zone kunt u vinden op onze website.

Hoe kan ik zo’n mooi kampshirt bestellen?
Dit kan al door één simpel vinkje op het aanmeldingsformulier. De prijs van de shirts zijn dit jaar vastgesteld op €10,- en de shirt zijn te bestellen tot 30 juni.

Mag mijn kind zelf gereedschap meebrengen?
Zeker mag dit, let er wel op dat u een sticker met daarop de naam van het kind op het gereedschap plakt.

Zijn er gediplomeerde verkeersbegeleiders aanwezig?
Alle verkeersbegeleiders zijn door stichting verkeersregelaars Nederland gecertificeerd en goedgekeurd door de Gemeente Oude IJsselstreek/Oost-Gelre.

Hoe zit het met de verzekering van mijn kind tijdens de activiteiten?
Bij een verzekeringsaanspraak wordt eerst de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering aangesproken.

Moet ik een lunchpakket meegeven?
De kinderen moeten zelf brood meenemen, evenals een beker met hun naam erop. Drinken (limonade) krijgen ze van de leiding in de pauzes. Tijdens de pauzes krijgen de kinderen een krentenbol en aan het eind van de dag een lekker stuk snoep.

Oude kleren
We gebruiken op het kamp alleen verf op waterbasis. Zorg voor de zekerheid altijd dat uw kind(eren) oude kleding naar het kamp aan hebben en geef ze ook extra kleding mee want schoon blijven tijdens het kamp is een uitdaging. Mocht uw kind tijdens de week kleren zijn kwijtgeraakt dan kunt u op vrijdagmiddag 9 augustus tijdens de Kampmarkt even op uw gemak een kijkje nemen bij de gevonden voorwerpen waslijn. Vóór de optocht op 19 augustus in Varsseveld is er ook nog gelegenheid om te zoeken naar gevonden voorwerpen tussen 15:00 en 18:00. Houdt t.z.t. onze website of Facebookpagina in de gaten voor de locatie.

Wat houdt de Markt precies in?
Op vrijdagmiddag kunnen alle ouders, opa’s en oma’s, nichtjes en neven, vriendjes, en wie dan ook langskomen om te kijken naar de hutten en wat we deze week allemaal hebben gedaan. Inloop is vanaf 12 uur, waar gekeken kan worden naar de finale van de Rode Draad. Om 13 uur begint de markt, waar allerlei versnaperingen en goodies te krijgen zijn tegen een kleine vergoeding. De buikschuifbaan is uiteraard geopend voor iedereen, en van alle kanten is er vermaak. Wij hebben beperkt wisselgeld, dus wij verzoeken u om voldoende kleingeld mee te nemen. Bij uw aankopen steunt u het voortbestaan van het kamp.

Afmelden
Wilt u tijdens het kamp uw kind afmelden voor de dag, dan kan dit door een sms te sturen naar Koen van Lent (tel. 06 17722631). Vermeld in het bericht de voornaam+achternaam van het kind en of uw kind bij de jongsten, middelsten of oudsten zit.